[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1006: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1006: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3824: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3826: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3827: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3828: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
akvaryumruyasi • Başlık görüntüleniyor - tek balastla nasıl calıstırabilirim?

tek balastla nasıl calıstırabilirim?

Evinizde Yapabileceğiniz Düzenekler Hakında Bilgi Forumu

Moderatör: aroes

tek balastla nasıl calıstırabilirim?

Mesajgönderen aLkIn » Pzr Kas 04, 2007 12:13 pm

Merhaba arkadaşlar elimde bir adet 45 cmlik 15 W lık florasan var akvaryumu yeni kurdum 100*40*50 birde yanına 75cm lik yada 90 cmlik bir florasan almak istiyorum elektironik balast kullanacagım 75 lik veya 90 lık balastın hangisini kullanmam sizce daha iyi olur birde kaç W lık balast kullanmalıyım? ikisini beraber bir sorun olmadan nasıl calıstırabilirm? forumda arastırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

florhasanlar :D malawi için yeterli olurmu?
aLkIn

Mesajgönderen Serkan Güler » Pzt Kas 05, 2007 8:58 am

Alkın arkadasım burda onemlı olan florasanların uzunlukları degıldır onemlı olan watt degerlerıdır kullanacagın eloktronik balast oncelıkle ıkı florasanı da watt olarak kaldırabılecek degerlerde olmalıdır ben gecen hafta bır tane bagladım aynı yontemle ve sorunsuz calısıyor ama ben her ıkı florasanı da ayrı ayrı bagladım ve ıkısınınde arasına anahtar koydum bazek ıkısını bazen tekını yakıyorum ama tek balast ıle de aynısı yapılabılır. Eger yıne de zaman acıısndan beklersen sana yıne buradan cızılmıs halini aksam gonderebılırım.

Bu arada malawı ve tanganıka akvaryumları ıcın ısık tropıkkaller kadar gereklı degıldır. Isıgın onemı vazgecılmezdır fakat gunde 8 saatlık bır ısık yeterlı sayılabılır.
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen aLkIn » Cum Kas 09, 2007 3:38 pm

Peki Serkan abi 15 W lık florasan yetermi sence yoksa 30W lık tan alayım mı?Bazıları bu sekilde iki florasan baglamanın florasan ın ömrünü bitireceegini söylüyor ne kadar dogru bilemiyorum. Birde cizilmiş halini gösterecektin serkan abi.

Saygılarımla...
aLkIn

Mesajgönderen Serkan Güler » Cmt Kas 10, 2007 6:27 pm

Alkın kardeşim kim demiş florasanın ömrünü yer diye zaten, belli bir ömrü var ama bu bizim tahmin ettiğimiz gibi kısa bir zamanlama değil her neyse aşagıdakı cızımde tek florasan cızılmıs halı var ve startellı olarak cızılmıs eger sız balastı alırken elektırıkcınızden elektronık yanı kendınden startellı balast alabılırsınız işinizi daha da kolaylastırır.

Resim

Elektronık balast kullandıgınızda fişe gidecek olan kablo bir olmaldır. Lambaya giden kablo da bir olacaktır.
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen aLkIn » Cmt Kas 10, 2007 7:01 pm

Teşekkür ederim Serkan abi.
aLkIn

Mesajgönderen emeremut041 » Cmt Kas 24, 2007 11:22 pm

arkadaşım öğrenmek istediğin anladığım kadarıyla bir balans la 2 flörasan yakmak ama her flörasan için 1 tanede balans bağlaman gerekir.
üye
üye
emeremut041

Mesajgönderen Serkan Güler » Pzr Kas 25, 2007 2:59 am

arkadaşım öğrenmek istediğin anladığım kadarıyla bir balans la 2 flörasan yakmak ama her flörasan için 1 tanede balans bağlaman gerekir.

tek balast ıle 2 florasan yakmak mumkundur ıstenırde şekil çizilebir.
En son Serkan Güler tarafından Cum Kas 30, 2007 1:34 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen emeremut041 » Prş Kas 29, 2007 10:08 pm

serkan abi ben bir elektirikci olmama rağmen bilmiyorum çizebilirsen sevinirim şemasını (bide ben oto elekrtikcisiyim ):D
üye
üye
emeremut041

Mesajgönderen Serkan Güler » Cum Kas 30, 2007 9:03 am

Aşsağıdaki şema sanırım yardımcı olacaktır eğer yanılımıyorsam böyle idi bizim şirketteki tüm bağlantılar bu çizimin aynısı ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Büyümesi için aşağıdaki resmin üstüne tıklayın...

Resim
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen CEMREM » Cum Kas 30, 2007 12:31 pm

Serkan bey cim işyerinde alt katta ki şalter devamlı atıyor ya şuna da bir el atsak diyorum :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :lol:

Çİzim çok süper ya sankim bir elektrikci :idea: elinden çıkmış gibim :lol:
Tecrübeli üye
Tecrübeli üye
Kullanıcı avatarı
CEMREM

Mesajgönderen Serkan Güler » Cum Kas 30, 2007 1:27 pm

Kağan bey biliyorsunuz ki ben Kosbaş Kocaeli Serbest Bölgesinde İşletici firmada calısıyorum. ( www.kosbas.com.tr ) Bizim içimizde gercekten elektrik konusunda üst noktada işini bilen kişiler çalışmakta ben sadece onların yalancısıyım :lol: walla çizime gelince tarif onların çizim bana ait
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen emeremut041 » Cum Kas 30, 2007 7:57 pm

serkan abi teşekkürler çizim için,
bide bişey dikkatimi çekti çizimde stratör kullanmıyormuyuz
üye
üye
emeremut041

Mesajgönderen CEMREM » Cmt Ara 01, 2007 9:00 am

emeremut041 yazdı:bide bişey dikkatimi çekti çizimde starter kullanmıyormuyuz

Sayın emereumut041 elektronik balast var ise starter kendiliğinden dir, eğer balast elektronik değilse starter kullanmak gerekir.

Hadi sana kolay gelsin. :lol:
Tecrübeli üye
Tecrübeli üye
Kullanıcı avatarı
CEMREM

Mesajgönderen emeremut041 » Cmt Ara 01, 2007 9:15 pm

beni ve balıklarımı aydınlattığınız için teşekkür ederim :D
üye
üye
emeremut041

Dön Kendin Yap Sistemler ---DIY---

Kimler çevrimiçi