[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1006: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1006: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3824: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3826: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3827: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3828: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:251)
akvaryumruyasi • Başlık görüntüleniyor - Kardeş balıkların çiftleşmesi

Kardeş balıkların çiftleşmesi

Tüm anketlerin açılabileceği forum bölümü

Moderatör: aroes

Kardeş Balıkların Birbirleri ile Üremeleri

Anket Sal Kas 20, 2007 9:33 am tarihinde bitecek

Doğru
4
67%
Yanlış
2
33%

Toplam oy : 6

Kardeş balıkların çiftleşmesi

Mesajgönderen Serkan Güler » Cum Eyl 21, 2007 9:33 am

Arkadaşlar size sormak istiyorum daha doğrusu bir tartışma ortamı olsun istedim, çoğu zaman koloni olarak baktığımız ve büyüttüğümüz balıklarımız genellikle aynı anne ve babadan alırız. Peki bu durum sizce doğrumudur yanlışmıdır.
En son Serkan Güler tarafından Cum Eyl 21, 2007 11:05 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen CEMREM » Cum Eyl 21, 2007 10:42 am

Bana sorarsanız gayet normal zira cins bozulmalarının kırılmalarının önüne ancak böyle geçilir, Bence olayı böyle değerlendirmek lazım ama üretici iseniz yeni varyeteler oluşması için kontrollü bir biçimde farklı kolonilerden çiftleşme yapılabilir. :roll: Biraz kafam karıştı ama ben yinede oyumu DOĞRU olarak kullandım.
Yararlı bir anket ve tartışma bence.
Serkan Bey'e teşekkür ederim.
Tecrübeli üye
Tecrübeli üye
Kullanıcı avatarı
CEMREM

Mesajgönderen aroes » Cum Eyl 21, 2007 4:18 pm

ben doğruyu işaretledim çünkü bence yavru alınması acısından en düzgün kırılmasız şekjli o
Moderator
Moderator
aroes

Mesajgönderen Serkan Güler » Cum Eyl 21, 2007 4:27 pm

Genlerının bozulacagını dusunmuyormusunuz. Kardesler den alınan yavruların renklerınde bozulmalar ve yasamsal zamanlarında kısalmalar oldugunu soyluyorlar.
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen sedatceyhun » Cmt Eyl 22, 2007 9:33 am

Balıklar insanlar gibi değildir herhalde,sorun olmayacağını düşünüyorum.
Tecrübeli üye
Tecrübeli üye
Kullanıcı avatarı
sedatceyhun

Mesajgönderen Serkan Güler » Cmt Eyl 22, 2007 9:49 am

Yanlıs olarak dusunen bır tek ben varım sanırım genlerının bozulacagını dusunerek dogru olmadıgı kanısındayım kı arastırmalarda dogru olmadıgını soyluyorlar.
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen sedatceyhun » Cmt Eyl 22, 2007 10:30 am

Bilim adamları bunu söylüyorsa söylenecek başka bir şey yoktur bence.
Tecrübeli üye
Tecrübeli üye
Kullanıcı avatarı
sedatceyhun

Mesajgönderen aroes » Cmt Eyl 22, 2007 10:52 am

abi sen yanlıs değilsin yane sen hep doğru sölersin ve bilim adamları öle diyosa öledir ama biz şimdi balık aldık ve balık yavruladı yavrularından bi tane ayırıp baskasından ona es balık mı almak gerekiyo işte bu bize ters geliyo elimizde var
saygılarımla.....
Moderator
Moderator
aroes

Mesajgönderen Serkan Güler » Sal Eki 02, 2007 10:52 am

Öncelikle Beratcım bende sizler gibi bu konuda bir hobiciyim kesinlikle akvaryumlar ve balıkları konusunda uzman biri değilim her zaman söylediğim ve yaptığım doğru olacak diye bir şey yok bunun yanı sıra tabi ki elinde balık varken başka balık almak ve üretmek anlamsız gibi geliyor bizlere ama büyük üretimhanelerdeki bir çok firma eş yerine kardeş balıklardan yavru alma yoluna giderse bizlerin akvaryumlarına girene kadar balıklarımız değişiklik gösterebilir düşüncesindeyim.
Ve bu durumun bir çok izlerini internette görüyoruz diye de düşünüyorum mesala nette bir balık görüyoruz ve diyoruz ki ne güzel renkleri var bizimde elimizde akvaryumumuzda aynı balıktan var ama renkleri ve hatta bazen görünüşleri bile benzemiyor.
Ve bu konuda senin bazı yaşadığın anlarda var Berat kardeşim nette gördüklerin ile sendekiler arasında fark olduğunu söylemiştin sanırım geçenlerde yanılıyormuyum acaba...... :lol:
Admin
Admin
Kullanıcı avatarı
Serkan Güler

Mesajgönderen necmi16 » Cum Mar 14, 2008 6:22 pm

ben doğru bulmuyorum,çünkü belirli bir grup yavrulamalarından sonra bu çiftleşmeler yakın akrabalıktan dolayı mantar hastalığına ve dolasıyla toptu ölümlere yol açacağını bilimsel olarak test edildiğini bir sohbette duymuştum,örneğini herkezin bildiği lepisteslerde yaşandığını herkez görmüş ve duymuştur diye düşünüyorum.çözüm olarak erkekleri ve dişileri ayrı ayrı akvaryumlara alarak,erkekleri akraba olmayan dişilerle,dişileride akraba olmayan erkeklerle çifleşmesinin doğru olacağını düşünüyorum...
Tecrübeli üye
Tecrübeli üye
Kullanıcı avatarı
necmi16

Mesajgönderen aroes » Cum Mar 14, 2008 7:39 pm

abi ben genelde leptosoma baktığım için bende farklılık olması normal ..
çünkü leptosoma değişik varyasyonları var..ve balıklarımda en ufak tereddütüm yok çünkü balıklar safkan f0 balıklar..
Moderator
Moderator
aroes

Mesajgönderen Zerocool » Pzr Nis 13, 2008 12:07 am

ilk seferde belki aldıgınız iki cinsi çifleştirebilriz ama sonra nasıl yapacaz sağlıklı çiftler elimizde varken bilmediğimiz biryerden eş bulmak akıllıca değil gibi geliyor.Doğru
Zerocool

Dön Anket Bölümü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir